התפתחות הילד
פיזיותרפיה התפתחותית עוסקת
בצד המוטורי והתנועתי של תינוקות, פעוטות וילדים. במהלך ההתפתחות ובמיוחד בתחילת החיים יש לתנועה קשר ישיר והיא גם מהווה ביטוי לתחום הרגשי, השכלי והשפתי. מכאן חשיבות הטיפול המוקדם בהישגים אלו בקרב תינוקות ופעוטות.
סביבה תומכת התפתחות
העדפת צד
זהו שם כולל שניתן לכל מצב בו אנו רואים תפקוד אסימטרי בתינוקות. הסיבות לכך יכולות להיות שונות ומגוונות ולכן חשוב לפנות לרופא הילדים/ לרופא התפתחותי/ לפיזיותרפיסטית התפתחותית כדי להגיע לאבחנה שתוביל לטיפול הנכון והמתאים באופן הכי מדויק. התערבות נכונה יכולה לשפר תפקוד אסימטרי בצורה יעילה ומיטיבה.
הליכה עצמאית
ההישג של הליכה עצמאית מסב אושר רב לתינוקות עצמם וגם להוריהם. מתי זה נחשב שהם הולכים לבד? איך בוחרים עבורם נעליים? האם חשוב לקנות נעלי צעד ראשון? איפה כדאי לטייל איתם? האם מומלץ לאפשר להם ללכת גם יחפים? נכוון את התינוקות שלנו שילכו בדרכים טובות.
סיור
זהו השלב בו התינוקות שלנו מתחילים לנוע לאורך רהיטים כמו ספה, שולחן בסלון, ובהמשך ליד קירות, דלתות וכד'. אז איך נעודד את תחילת הסיור? כיצד נסייע לתינוקות לייצב את עצמם בשלב זה ע"מ שיתקדמו לשלב הבא? מה כדאי לכם ההורים להבין לגבי שלב זה כדי לפעול ממקום נכון יו תר.
זחילה
זחילה היא דרך הניידות הראשונה שתינוקות משמתמשים בה. והיא משרתת גם את התחום הרגשי וגם את התחום השכלי. ניידות היא חובה עבור כולנו לשם השגת מטרות. מה דרוש לתינוק כדי לזחול? מה הגרייה המתאימה לצורת הזחילה המתפתחת? איך נאתגר את הזחילה להתפתח? בכל התלבטות על כל אלה ועוד מומלץ להיעזר בפיזיותרפיה התפתחותית.
על שש
ההתרוממות על שש ונשיאת המשקל על הברכיים וכפות הידיים היא שלב בהכנה לישיבה, לעמידה ולניידות במרחב. בעזרת הדרכה קלה והסבר תוכלו להבין לגבי שלב זה: מה חשוב?! כיצד נכון לעודד?! למה לצפות?! ועל מה לשים את הדגש?!
אכילה עצמאית
עם התחלת שלב הטעימות והמעבר לאכילת מוצקים נדרשת התאמה מחדש של ההורים והתינוק לכל נושא האכילה וההאכלה. פיזיותרפיה התפתחותית עוסקת גם במעבר זה. כאן תוכלו לקבל הדרכה לגבי תנוחה מומלצת להאכלה, ועוד מגוון טיפים להשגת הצלחה לקראת השגת אכילה עצמאית מהנה.
ריצה וקפיצה
שני תפקודי ניידות שיגיעו אחרי השגת ההליכה העצמאית. מה הדמיון בין שני ביצועים אלו? מה הגירויים שישכללו את הביצוע המוטורי הזה? מה השלבים ההתפתחותיים המקבילים לביצועים המוטוריים האלו? וכיצד הם מושפעים מכך? התמונה המלאה שתקבלו מאשת מקצוע תסייע לכם בהבנת השלב ההתפתחותי הזה.
הליכה בתמיכה
זהו שלב המגשר בין הסיור להליכה עצמאית והוא מתפתח בהדרגה. אז איך חושפים תינוקות לשלב זה? מה הסדר המדורג של חפצים איתם מתקדמים? האם מותר להוליך תינוקות עם ידי ההורים? ומתי הם מתחילים ללכת? על כל התהיות הללו תוכלו לקבל תשובות ותרגישו בטוחים יותר לאח ר פגישה עם פיזיותרפיסטית התפתחותית.
עמידה
ההתרוממות על כפות הרגליים היא מופע שכל הורה מחכה לו. מעמדה זו של עמידה יש נקודת מבט אחרת, מגובה אחר, היא גם צעד בדרך להליכה אותה כל הורה מחכה לראות. מתי נכון להעמיד ילדים? כיצד נעודד יציבות בעמידה? איזה משחק יעודד עמידה? תעמדו על הדקויות הללו באמצעות מ פגש עם פיזיותרפיסטית התפתחותית.
ישיבה
הידע בפיזיותרפיה התפתחותית הינו מבוסס מחקר ועליו מתבססת ההדרכה לגבי התפתחות ישיבה אצל תינוקות. ישיבה היא שלב משנה חיים מאחר והידיים מתפנות ולא עסוקות בנשיאת משקל והגוו לומד להזדקף. בעזרת פיזיותפריסטית התפתחותית תוכלו ללמוד מהם השלבים המקדימים?! מתי מותר להושיב תינוקות?! ולאיזה צורך?!
שכיבה על הבטן
הורים רבים מתקשים ביישום ההמלצה להשכבת תינוקות על הבטן. ככל שהשימוש בתנוחה זו ידחה- יישום ההמלצה יהיה מורכב יותר. בעזרת מגוון תנוחות ושימוש בעזרים הקיימים בכל בית תוכלו להרגיל את התינוקות שלכם לתרגול יומיומי של זמן בטן שהוא הבסיס לכל ההתפתחות המוטורית שלהם.
איך אוכל לסייע לכם?
סדרת טיפולים
מחיר:
350 ₪ למפגש
פגישת הערכה
מחיר:
350 ₪